Čokoladne palačinka kuglice

Čokoladne palačinka kuglice

U pokretu ste, ali vam je potrebna brza klopa i vrhunski ukus? Ubacite kuglicu od mixa za palačinke u svoju dnevnu rutinu užine. Sladak ukus javorovog sirupa u kombinaciji sa belom i tamnom čokoladom čini ovo idealnom prenosivom poslasticom koja će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim.

Sastojci

1 šolja Flip&Fluff Mixa sa ukusom bele čokolade

3/4 šolje vode

1/4 šolje (88 g) javorovog sirupa

225 g tamne čokolade, iseckane

Uputstvo:

U srednjoj činiji dobro izmešajte Flip&Fluff mix i vodu.

Nauljite tiganj ili gril, pa prelijte 1/4 šolje smese na sredinu. Pecite na srednjoj temperaturi dok se oko ivica ne stvore mehurići. Okrenite i nastavite sa pečenjem dok ne postanu zlatno smeđi. Kad su gotovi, ostavite ih sa strane.

Obložite pleh papirom za pečenje.

U srednjoj činiji, izmrvite palačinke rukama. Dodajte javorov sirup i mešajte zajedno koristeći spatulu (ili možete koristiti ruke). Dodajte malo više javorovog sirupa u zavisnosti od veličine vaših palačinki. Sirup treba da obloži palačinke dovoljno da možete da ih stisnete zajedno i formirate kuglu.

Koristeći ruke, formirajte smesu u 12 kuglica i stavite ih na pripremljeni pleh. Stavite ih u zamrzivač na 10 do 15 minuta, dok se stegnu.

U dvostrukom kotlu, dodajte tamnu čokoladu i otopite je potpuno. Sklonite sa vatre.

Koristeći viljušku (ne probadajući kuglice), umočite kuglice u čokoladu tako da višak čokolade može da se ocedi kroz viljušku. Vratite ih na pripremljeni pleh. Stavite pleh ponovo u zamrzivač na 10 minuta.

Izvadite iz zamrzivača i prelijte preostalom čokoladom preko vrha kuglica za lep završetak. Čuvajte u frižideru do 5 dana.

Back to blog