Kiflice sa sirom na holandski način

Kiflice sa sirom na holandski način

Jednostavno rečeno, u četiri reči, ovi kiflice sa sirom na holandski način će vas naterati da jurite do prodavnice i krenete prema planinama! Ukus će vam izmamiti osmeh sa svakim zalogajem.

Ključ je da pravilno posolite testo kako biste izbalansirali glatki, kremasti ukus koji svi volimo kod brie sira. Ali pravi tajna leži u tome da svaku kiflu poslužite sa kašičicom slatkog džema od brusnice. Dakle, kada ste u "ne ometajte" modu, izađite napolje i uživajte u pejzažu uz tiganj sa kiflicama sa sirom na holandski način... možete nam zahvaliti kasnije!

Sastojci

1 šolja Flip&Fluff mixa za palačinke i vafle

2 šolje brašna za hleb

1-1/2 šolje mlake vode

7g (1 kesica) instant suvog kvasca

2 kašičice krupne soli

2 kašike maslinovog ulja extra devičanskog

 oko 300 grama brie sira 

Uputstvo

U velikoj posudi pomešajte Flip&Fluff mešavinu i brašno za hleb. Napravite udubljenje u sredini i dodajte 1-1/2 šolje mlake vode, kao i kvasac, so i ulje.

Ručno, sjedinite sastojke da biste formirali grubo, lepljivo testo. Ako nije lepljivo, dodajte još do 1/2 šolje vode dok ne postignete pravilnu konzistenciju. Stavite testo na radnu površinu i mesite ga 8 minuta ili dok ne postane glatko. Oblikujte testo u loptu, prekrijte je krpom i ostavite sa strane 1-2 sata ili dok se udvostruči u veličini.

Izbockajte testo i podelite ga na loptice veličine golf loptice, a zatim ih valjajte dok ne postanu glatke.

Stavite točak brie sira u sredinu holandskog lonca sa poklopcem, zatim dodajte loptice testa oko ivice sira, udaljene oko 1,5cm jedna od druge. Prekrijte krpom i ostavite sa strane 1 sat ili dok se ne udvostruče u veličini.

U međuvremenu, zapalite vatru srednje jaku vatru.

Stavite poklopac na holandski lonac, zatim stavite lonac u ugljevlje vatre i dodajte više uglja na vrh poklopca. Izbegavajte postavljanje lonca u najvreliji deo vatre - to je stvar isprobavanja i greške, pa redovno proveravajte da li se kiflice i sir ne peku prebrzo, i po potrebi ih premestite na hladniji deo vatre. Kiflice su gotove kada dobiju lepu zlatnu boju i zvuče šuplje kad se kucne po njima.

Poslužite odmah, umačući sveže, vruće kiflice u rastopljeni sir, sa pemazom dzema od brusnice.

 

Back to blog