Šarene Božićne Palačinke

Šarene Božićne Palačinke

Pravilo iz Flip&Fluff kuhinje: Slavlje ne može početi dok ti i tvoja porodica ne uživate u Šarenim Božićnim Palačinkama. Zato, uzmi svoje Flip&Fluff palačinke, malo jestive boje, i još nekoliko poslastica i pripremi praznični doručak. Govorimo o prijatnom ukusu klasičnih palačinki, ali tanjih, šarenih, i spremnih da budu napunjene svim dobrom - zamisli Nutelu, jagode, šlag ili bilo šta što ti prija!

 

Sastojci:

 

200grama Flip&Fluff mixa

2 jaja

Crvena jestiva boja

Zelena jestiva boja

2-1/2 šolje mleka

Puter, za pečenje palačinki

2 šolje zaslađenog šlaga

Šećer u prahu, za posipanje

 

Uputstvo:

Sipajte 100 grama Flip&Fluff mix u jednu posudu za mešanje, a preostalih 100 grama u drugu posudu.

Dodajte jedno jaje, crvenu jestivu boju i 1-1/4 šolje mleka u jednu posudu miksa. Mešajte mikserom dok se ne sjedini.

Dodajte preostalo jaje, zelenu jestivu boju i 1-1/4 šolje mleka u drugu posudu miksa. Mešajte mikserom dok ne dobije glatka smesa.

Otopite puter u tiganju na srednjoj temperaturi. Sipajte smesu u pripremljeni tiganj u krugove prečnika 7cm. Koristite zadnji deo kašike da raširite smesu po tiganju u tanak krug prečnika 15cm.

Pecite dok se ne pojave mehurići, 30 sekundi do 1 minut. Okrenite i pecite s druge strane još 30 sekundi. Ponovite postupak sa preostalom smesom dok ne iskoristite obe posude crvenog i zelenog miksa. Složite gotove palačinke između listova papira za pečenje dok ih pravite.

Savijte palačinke u obliku lepeze - prepolovite ih, a zatim ponovno prepolovite. Složite na tanjir i napunite ih šlagom.

Pospite šećerom u prahu i poslužite!

Back to blog