Vafli sa komadićima od čokolade

Vafli sa komadićima od čokolade

Vafl kolačići. Oni su mekani, slatki i jednako zarazni kao i vaša domaća tura - ali, i samo malo bolji za vas... zahvaljujući celim žitaricama. Kako bolje zadovoljiti svoju potrebu za vaflima i kolačićima nego dodavanjem ovog recepta za Vafl kolačiće u svoju rotaciju dezerta?

Sastojci

1 šolja Flip&Fluff mešavine za palačinke i vafle

1 kašika šećera

1 jaje

3/4 šolje putera, otopljenog

1,5 šolje šećera u prahu

1 kašičica vanile

4-6 kašika mleka

Mini komadići od bele čokolade

Uputstvo

Stavite Flip&Fluff mešavinu i šećer u posudu za mešanje i dobro promešajte.

Dodajte jaje i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Stavite kašiku testa veličine 2 kašike u sredinu prethodno podmazanog i prethodno zagrejanog tiganja za pravljenje vafla.

Pecite dok ne postanu zlatno smeđi, 1-2 minuta (vreme će zavisiti od vašeg tiganja za vafla, pa proveravajte svakih 30 sekundi da biste videli koliko su kolačići gotovi).

Izvadite vafl kolačiće i stavite ih na rešetku za hlađenje. Ponavljajte ovaj proces sa preostalim testom dok ne potrošite sve.

Kada se kolačići ohlade, stavite šećer u prahu u malu posudu. Dodajte vanilu i 1 kašiku mleka, pa promešajte dok ne postane glatko. Dodajte mleko, po 1 kašiku, dok se glazura ne zgusne, ali lako pada sa kašike.

Vrhove ohlađenih kolačića stavite u glazuru i pustite višak da se ocedi. Stavite kolačiće sa premazanom stranom na rešetku za hlađenje i pospite čokoladnim komadićima. Ponovite ovaj proces dok svi kolačići ne budu glazirani i prekriveni čokoladnim komadićima.

Pustite da se glazura stegne oko 10 minuta.

Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana.

Back to blog